Ervaringsgroep

Ben ik bereid om er anders naar te kijken

Ooit zat ik bij Koos Janson in de zaal. Mijn eerste ervaring met de Cursus in Wonderen. Ik had geen idee waar het over ging. Er kwam een vraag uit de groep waarbij een moeder vertelde dat haar zoon nooit zijn vieze sokken opruimt en dat zij zich daar mateloos aan irriteerde. Aan de hand van een Werkboekles uit de Cursus werd er door Koos een heldere oplossing gegeven die gestoeld was op verbinding. Woorden als liefde, vergissing, heelheid, geduld en grenzen aangeven kwamen steeds naar voren. Bovenstaande zin: ben ik bereid om er anders naar te kijken is blijven hangen en gaf een ferme verandering in mijn doen en laten. Ik voelde direct dat dit boek voor mij waardevol zou zijn. Het duurde echter nog wat jaren voordat ik er echt inhoudelijk mee aan de slag ging. Ik nam het in het begin veel te serieus, ik nam de woorden te letterlijk. Met het rijpen van mijn persoonlijkheid kon ik door de woorden heen kijken en zag ik steeds meer de essentie van het boek. Mijn aanpak is eenvoudig en helder en relateer de Cursus vooral aan dagelijkse gebeurtenissen. Wanneer ik mij afgewezen voel, kijk ik in het verhaal op welk moment ik mijzelf afwees en zie dat daar de oplossing ligt. Ik kijk in deze situatie of ik geluk wil of gelijk. Met het gelijk krijgen ga ik het niet redden, dat heeft mijn verleden wel uitgewezen.

In mijn puberjaren bleek mijn mateloosheid over alcohol, nicotine, ongezonde relaties met mensen, angsten, verlangens en sexualiteit mij sterk af te scheiden van het idee dat ik heel ben als mens. Het heeft mij geïsoleerd en afgescheiden. Blijkbaar kon ik mij niet op een gezonde manier verbinden met het leven. De Cusus is daar helder over: Afgescheiden zijn is een vergissing.

Veel uitdragers van Een Cursus in Wonderen heb ik bezocht. Het heeft mij vrijgemaakt van verslavingsproblematiek. Angsten en verlangens kregen een heel andere betekenis. Mijn relatie met vrienden en familie werd vredig. Mijn werk gaf veel minder stress. Er kwam rust voor in de plaats. Er ontstond ruimte voor vredigheid en acceptatie.

De Cursus en filosofie in het algemeen is het uitgangspunt, voorts zal mijn ervaring als vormgever/beeldhouwer, mijn reizen over de wereld, Non-dualiteit, het 12-stappenprogamma en mijn werk in de gezondheidszorg tot uiting komen in het faciliteren.

Indien de situatie zich voordoet kan er ook gebruik worden gemaakt van stem, tekenen, boetseren en een opstelling in de ruimte.

Ervaringsgroep cursus in wonderen/Filosofie.

We lezen theorie, de werkboeklessen/non-dualiteit,  en wisselen ervaringen vanuit het dagelijks leven uit.

Een belangrijk uitgangspunt is dat er geen discussie ontstaat over datgene wat de ander heeft gedeeld. Wel is het mogelijk om in te gaan op je eigen ervaringen n.a.v. wat de ander heeft gezegd.

Vanaf maandag 2 juli 2018 is de jaargroep van start gegaan.

Maandagmiddag 13.30 - 15.30 uur

De kosten bedragen 10 euro per bijeenkomst.

In overleg met de bestaande groep kijken we welke behoefte er ontstaat over frequentie en duur van de bijeenkomsten. Mijn uitgangspunt is dat de groep wekelijks bij elkaar komt. Ik werk dagelijks met studiemateriaal, waaronder de Cursus. Ik ben een voorstander van veel oefenen en herinneren aan de essentie waardoor afdwalen eerder wordt opgemerkt. Vanuit die gedachte is ook het idee ontstaan om wekelijkse bijeenkomsten te organiseren. Mijn ervaring is dat regelmatig oefenen de juiste vruchten afwerpt. Uiteraard ben je vrij om zelf de frequentie te kiezen die bij je past.

Ik kijk er naar uit om mensen te ontmoeten in mijn werkruimte binnen, en indien mogelijk, werken we ook in de grote kas die beschut in de tuin staat waar ruimte is om met 12 deelnemers rondom de tafel te zitten.

Bemerk je bij jezelf dat er regelmatig vraag- en uitroeptekens in je hoofd ontstaan, die je laten twijfelen over datgene wat je nu op dagelijkse basis doet? Dan nodig ik je van harte uit om in een inspirerende en veilige omgeving te werken aan HEELHEID en los te komen van het denken en leven als een afgescheiden mens. Mijn leven heeft het radicaal veranderd en mijn missie is het om dat te delen met anderen die bereid zijn tot gedegen zelfonderzoek, studie en het beluisteren van ervaringen van anderen.

Tot gauw, john

Facebook
YouTube

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.