gebed om kalmte

gebed om kalmte

Een mantra die eeuwen geleden is gemaakt en welke ik voor het eerst hoorde in 2014 in de mannenwerkgroepen waar ik kwam om helderheid te creëren.
God, schenk mij de kalmte om te aanvaarden
wat ik niet kan veranderen,
moed om te veranderen wat ik kan veranderen,
en wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken.
Elke meeting eindigde met deze krachtige zin. In de loop van de jaren daalde hij steeds meer in. Heel eenvoudig uitgesplitst in waar ik machtig over ben, onmachtig over ben en de wijsheid om het onderscheid hierin te zien. Het is toepasbaar op alle geluk, gekkigheid en gelul in mijn leven. Behulpzaam voor mij, bruikbaar en eenvoudig. Ik ben een voorstander om het simpel te houden, klein en kort. Dat voorkomt dat er afdwaling ontstaat. Als je het woord God in het gebed belastend vind kan je ook het woord liefde zeggen of je eigen naam. Je eigen naam slaat in deze context op het wijze stuk in jezelf wat altijd beschikbaar is hoe groot de gekte in je gedachtestroom ook is.

Delen
Laat reactie achter

Facebook
YouTube

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.