Vipassana Adventure

Een intensieve dag waarbij we via stiltemeditaties, filosofische share circles en the ceramic journey komen tot het inzicht van EEN VELD VAN OPMERKZAAMHEID.

Wil je aanwezig zijn in een respectvolle groep waar het beoefenen van OPMERKZAAMHEID centraal staat.

Dat veld van opmerkzaamheid herkennen en voelen wat het bijdraagt aan je innerlijke rust. Het is niet per se een leuke dag, het gaat om investeren in oefeningen die inzichten vergaren en daarover te delen met de anderen.

Het is zo ongeveer als interval-training bij hardlopen. Dat is ook niet per se leuk maar WEL behulpzaam om de kwaliteit en snelheid van het lopen te verbeteren.

Het programma bevat:

*3 x 30 minuten stilte + theeritueel

*3 x een share circle van 45 minuten, met een filosofische onderzoeksvraag.

1 van de thema’s is GEVEN/ONTVANGEN

*Gezamenlijk werken aan een keramisch bouwwerk van 1,5 meter hoog. een vrije versie van een totempaal.

*Loopmeditatie in het grasveld met blote voeten.

De tussenliggende tijden laten zich vullen met wat zich aandient tijdens de dag. Dit kan zijn ademwerk, een wandeling, bewegen, maar ook opmerkzaam rusten kan tot de mogelijkheden behoren.

Eten & Drinken

Tijdens de gehele dag is er de beschikking over water, thee en koffie. De lunch is niet verzorgd, neem dus eigen gemaakte lunch mee. Aan het einde van de dag eten we gezamenlijk een eigen gemaakte soep uit de ketel die boven het vuur hangt en hebben we broodjes en smeersels.

Kosten, 65 euro all in

Meld je nu via onderstaand formulier

  Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn persoonsgegevens. Op deze verwerking is de volgende privacy policy van toepassing.

   

  Onderstaande tekst is 1 van de pijlers uit mijn werk EN mijn eigen functioneren

  ABIDE IN I AM

  ABIDE IN I AM betekent wanneer de constante stroom van denken herkend wordt, dan kan een gedachte opkomen en die gedachte is: I AM. Welke het einde kan betekenen van die stroom van denken.

  Mijn tevredenheid en rust is niet te vinden in resultaten, maar in wat we ZIJN, in onze kern.

  Dit is geen intellectueel geloof dat we kunnen controleren. We kunnen beginnen om het steeds terug te brengen richting het hart. Nisargadatta's advies: ABIDE IN I AM.

  Wat houdt het precies in? Dat er een bestaansgebied is van opmerkzaamheid, een veld, voorafgaand aan het denken waar we niet zo bekend mee zijn. We hebben een heel leven lang geleefd als de denker, de doener die het leven probeert te beheersen, door gedachten die de toekomst voorstellen en verwachtingen hebben daarover.

  Het herinneren aan het verleden, daar spijt over hebben en blijven klagen in het huidige moment. Naar dingen kijken en als goed of slecht beoordelen. Beoordelen in overeenstemming met hoe ik denk dat de wereld zou moeten zijn. Dit allemaal gebaseerd op de ingebakken overtuigingen over wie ik ben en wat ik nodig heb om compleet te zijn. Een groot deel van de bevolking heeft geen idee dat er een andere manier van ZIJN is in het leven, geen referentiepunt van rusten in het hart, geen referentiepunt van functioneren van buiten de continue onophoudelijke stroom van gedachten.

  Dus ABIDE IN I AM suggereert dat er dat veld is en dat denken over het verleden en de toekomst met verwachtingen en schuldig voelen en schaamte ons buiten dat veld houdt.

  Dus alle concepten die zeggen dat lijden, in feite een gevoel is in het lichaam. De basis ervan is, dat er een overtuiging is dat ik de doener ben en die ander ook een doener. Hierbij is het leven nodig om plezier te hebben zodat ik gelukkig en compleet kan zijn. Er wordt gewezen op dit niet aflatende denken en zeggen dat niets ervan waar is, in feite is het allemaal ons lijden. ABIDE IN I AM betekent dat ik kan wegvallen uit dat denken in het ZIJN. Dit is niet iets dat we doen, maar eerder dat we ons realiseren dat al dit denken ons precies wegvoert van waar we willen zijn. We beginnen met het niet aflatende denken, want diep van binnen denk ik dat het goed is voor ons, het zal ons brengen daar waarvan wij denken dat we het nodig hebben. Voorts denk ik dat we het leven kunnen beheersen en dat we misschien geluk krijgen door plezier. Nu we kunnen beginnen te zien dat we dit al heel lang doen en het denken eigenlijk het lijden is.

   

  Facebook
  YouTube

  Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
  Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.